27.05.2013 1787

Okulumuz ilk olarak 1955 yılında üç sınıflı ilkokul olarak  eğitim ve öğretime başlamış 1998 yılına kadar Tarım İşletmesi'nde ikamet eden öğrenciler eğitim öğretim görmüşlerdir. 1990 yılında üç sınıflı Ortaokul olarak ek bir bina inşa edilmiştir. Çevre köylerden öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında Ortaokula devam etmişlerdir. 1998 yılında okulumuz İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.  1998  yılından itibaren Hacımusa Köyü, Hacımusa Köyü Mucukoğlu Yaylası , Yağcıoğlu Köyü, Şıhahmetli Köyü, Sincik Köyü, Özyurt Köyü, Yeşilöz Köyü, Yeşilöz Köyü Hıdırlar Yaylası' ndan öğrenciler taşımalı ilköğretim kapsamında okulumuzda eğitim öğretime devam etmişlerdir. 2008 yılında üç derslikli  ve bir Fen Laboratuarı ,bir Bilişim Teknolojileri Sınıfı, bir Çok Amaçlı Salon ve bir kalorifer dairesinin içinde bulunduğu yeni bir ek bina yapılmıştır. 2012-2013 öğretim yılında okulumuz bünyesinde anasınıfı açılmış. Halen burada eğitim  ve öğretime devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 4 derslik , 1 Müdür Odası,1 Fen ve Teknoloji Labaratuarı, 1 Bilişim Sınıfı , 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Araç-gereç odası, 1 Arşiv odası, 1. Öğretmenler odası ,1 Kalorifer Dairesi ve 5 WC  mevcuttur. Okulumuz 540 metrekare üzerinde kurulu 18000 metrekare bahçeden oluşmaktadır. Okul alanında  ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. İçerisinde kiraz, elma, kayısı, badem ağaçları bulunmaktadır. Futbol , Basketbol, hentbol ve voleybol sahalarımız mevcuttur.

Adres:
ŞIHAHMETLİ MAH. TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ KÜME EVLERİ TARIM IŞLETMESI ORTAOKULU BLOK NO 97/1 POLATLI / ANKARA